Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

BBC BASIC for Windows

Letar du efter Linux, Mac OS, Raspberry Pi, Android eller iOS-utgåvan av BBC BASIC? Klicka here.

BBC BASIC för Windows är en avancerad implementering av BBC BASIC för datorer som kör Microsoft Windows ™ (Windows 98, Me, 2000, XP, Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1 eller Windows 10), vilket ger programmeraren ett välbekant språk men med ett modernt gränssnitt. Det kombinerar enkelheten i BASIC med förfining av ett strukturerat språk, så att du kan skriva verktyg och spel, använda ljud och grafik, utföra beräkningar och skapa kompletta Windows ™ -applikationer. Kort sagt, med BBC BASIC kommer du att kunna göra din dator göra vad du vill!

Det grafiska användargränssnittet innehåller en BASIC-programredigerare med syntaxfärgning, direktindragning, sökning och ersättning och många andra funktioner (se skärmdumpen nedan). Inbyggda diagnostiska hjälpmedel som spårning av körning, lista över variabler och exekvering i ett steg gör felsökning till och med de mest komplexa programen.

Upp till 512 megabyte minne finns för användarens program, data och stack (förutsatt att tillräckligt med RAM finns tillgängligt). Till skillnad från vissa äldre versioner av BASIC, kommer du inte att drabbas av frustrationen med att slut på minne! Radnummer är valfria.

BBC BASIC för Windows innehåller unikt en monterare som genererar 32-bitars kod och accepterar alla 80486 instruktioner och några Pentium-specifika instruktioner (förutom specialregister och privilegierade instruktioner), inklusive flytpunkts- och multimediautvidgningar. Du kan komma åt Windows ™ Application Program Interface både från BASIC och från assembler-kod, vilket gör att en erfaren programmerare kan producera sofistikerade applikationer.

Den fullständiga versionen låter dig skapa en kompakt (vanligtvis mindre än 100K) fristående körbar (.EXE) -fil från ditt BASIC-program, som kommer att köras utan att BBC BASIC behöver installeras och utan behov av några speciella DLL-filer. Du kan distribuera sådana körbara filer fritt utan att någon royalty för BBC BASIC förfaller.

BBC BASIC för Windows är till stor del kompatibel med version 5 av BBC BASIC bosatt i Acorn Archimedes och Iyonix datorer. Det behåller också en hög grad av kompatibilitet med BBC Microcomputer, inklusive emulering av SOUND- och ENVELOPE-uttalanden och MODE 7 (teletext) skärmläge.

Men detta är inte på något sätt ett språk som har fastnat i det förflutna: det är helt integrerat med Windows ™ och har många nya och avancerade funktioner inklusive datastrukturer, PRIVATE-variabler, långa strängar, händelsestörningar, en adress till operatören, bytevariabler, en linje fortsättningskaraktär, indirekt procedur- och funktionssamtal och förbättrad numerisk noggrannhet.

BBC BASIC för Windows kostar endast £ 29.99 inklusive moms (£ 24.99 plus moms, eller cirka 40 US $). Ditt köp är ”för livet”: uppgraderingar och bugfixar är gratis för alltid! Du kan betala med någon av följande metoder:

Köp online (t.ex. med ett kreditkort eller PayPal) och få en nedladdning:

Skicka en check (betalas till R. T. Russell) till denna adress:

R. T. Russell

228 Broomhill

Downham Market

Norfolk

PE38 9QY

Storbritannien

E-post: info@rtrussell.co.uk

Tel: 01366 386281 (internationellt +44 136 638 6281)

Fax: 01366 387486 (internationellt +44 136 638 7486)

(Storbritanniens skolor eller högskolor kan istället skicka en officiell beställning)

  • Överför pengarna direkt till ditt bankkonto eller få en elektronisk faktura via PayPal. Om du vill använda någon av dessa metoder kontakta oss för information om hur du går vidare.
  • Överför vor Western Union Money Transfer or MoneyGram.
  • Karte card vis Rakewell Limited:

Produkten levereras normalt på CD-ROM och levereras med First Class brevpost. Vi strävar efter att skicka din beställning inom 48 timmar efter mottagandet, men under exceptionella omständigheter kan det ta upp till 14 dagar. Om du beställer online med ett kreditkort eller PayPal får du istället instruktioner om hur du laddar ner filen (cirka 3½ Mbyte). Låt oss veta om du har olika krav.

En gratis utvärderingsversion är tillgänglig. Detta är fullt funktionellt förutom att mängden tillgängligt minne för användarens program, data och stack är begränsat till 32K-byte och kommandot Compile inte är tillgängligt. Du kan ladda ner den härifrån.

BBC BASIC för Windows levereras med mer än 50 exempelprogram för att illustrera vad som kan uppnås och för att ge dig ett försprång. För mer information se onlinehandboken och nybörjarhandledningen, som också levereras med både utvärdering och fullständiga versioner.

Se även sidan Vanliga frågor där du hittar svar på vanliga frågor. För information om den aktuella versionen och de senaste tilläggena till online-dokumentationen, se den senaste uppdateringssidan.

På länksidan hittar du information om webbplatsens webbplatser för vissa användare, varifrån du kan ladda ner program skrivna av dem i BBC BASIC och ‘sammanställas’ för att producera Windows ™ -program. Mer redo att köra körbara filer finns i avsnittet Exempelprogram på denna webbplats.

BBC BASIC för Windows är Copyright © 2001-2020 till R. T. Russell. Den levereras endast för användning på en dator åt gången. Varken programmet eller dess bifogade dokumentation får kopieras för samtidig användning av köparen eller för användning av någon annan än köparen (se ovan för undantag i samband med användningen av manualen i skolor och högskolor). Licenser för webbplatser för flera användare finns tillgängliga, till exempel kostar en licens för 10 användare 85 £, en licens för 20 användare kostar 115 £ och en licens för 50 användare kostar £ 185 (alla exklusive moms). Kontakta oss med dina krav för mer information.

[END]

This is a translation from the original in English, to Swedish, by Erin Larsson.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: